Selçuk Yöntem, gizemli ve tekinsiz Aziz Sodom karakteriyle merak uyandırırken Taro Emir Tekin ise ilk sinema filminde, doyumsuzluğunun bedelini ödemek zorunda kalan genç bir adam olan Raven’a hayat veriyor. Aziz Sodom’un Raven’ın aklına girmesiyle evrilen fantastik hikâye, seyirciyi öngörülemez bir sona sürüklüyor.
İngilizce olarak çekilen bir Türk filmi olma özelliği taşıyan “Reflection (Akis)”, İstanbul’un turistik açıdan popüler bir noktasında yer alan bir otelde bir araya gelen farklı milletlerden insanların yalanlar, yüzleşmeler ve erken bir kıyamet etrafında birleşen hikâyesini anlatıyor.
Ödüllü ilk filmi “Damat Koğuşu”yla adından söz ettiren İlker Savaşkurt’un yönetmenliğini üstlendiği ikinci uzun metraj sinema filmi “Reflection”, New York’ta düzenlenen ve dünya prömiyerini yaptığı 16. Harlem Uluslararası Film Festivali’nden En İyi Yabancı Film Ödülü’yle döndü. Türkiye’de ilk kez 28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde seyirciyle buluşan “Reflection”, Sofya’da gerçekleştirilen Uluslararası CineLibri Film Festivali’nin de resmi seçkisinde gösterildi.
Mehmet Kala’nın 2012 yılında kaleme aldığı bir tiyatro oyunundan Savaşkurt’un uyarladığı, senaryosuna yine Kala’nın imza attığı filmde Selçuk Yöntem ve Taro Emir Tekin ile birlikte Yasemin Szawlowski, Ali Süreyya Tuncer, Elit Andaç Çam, İbrahim Aköz ve Avrupalı aktörler rol alıyor.
YALANLAR, YÜZLEŞMELER ve ERKEN BİR KIYAMET…
İnsanoğlunu temsilen, farklı milletlerden karakterlerin bir otelde buluştuğu, Türkiye’de geçmesine rağmen evrensel bir üsluba ve konuya sahip olduğu için İngilizce olarak çekilen “Reflection”, hikâyesiyle yerelden evrensele doğru geçit kuruyor. Alt metinde 7 ölümcül günaha göndermeler yapan fantezi türündeki filmin başkarakteri Aziz Sodom, söyledikleri yalanlar ve yarattıkları kandırmalarla bir noktada yüzleşmek zorunda kalan insanlar için bir ayna görevi görürken, filmdeki diğer karakterlere adeta erken bir kıyamet yaşatıyor.
İstanbul’da bir otelde tuhaf bir resepsiyonist, günlük mücadeleleriyle boğuşan konuklarını karşılarken, onların koruyucu azizi olduğunu ilan eden gizemli bir adamın gelişinden sonra her şey bir kargaşa ve dehşet ortamına sürüklenir.
Amirler Film yapımı film, yurtiçinde ve yurtdışında yaptığı festival yolculuğunun ardından vizyonda izleyiciyle buluşuyor. Dağıtımcılığını CJ Entertainment’ın üstlendiği “Reflection”, 23 Eylül 2022’de sinemalarda!
İLKER SAVAŞKURT HAKKINDA
Yönetmen, aktör ve müzisyen. İstanbul'da Yeditepe Üniversitesi'nde Sinema ve Televizyon eğitimi aldı. Türkiye'nin birçok yerinde kültür ve müzik organizasyonları yürüttü. 2006’da hayatının bir bölümünü ABD’de geçirmek üzere Texas’a yerleşti. ABD dönüşünden sonra sinema kariyerine devam etme kararı aldı. Çeşitli reklam filmleri çekti. Aynı zamanda tiyatro ve kamera önü oyunculuğuna devam etti.
2012 yılında Sulukule Gönüllüleri Derneği projesine katıldı. Sulukule Hiphop Tiyatrosu için “Sahnede İsyan” adlı bir belgesel çekti, bununla birlikte İstanbul Bienali’nde yer aldı. 2015 yılında ilk uzun metraj belgeseli “Sürgün Türküleri Yılmaz Güney”i tamamladı. Çekimleri İstanbul ve ağırlıklı olarak Fransa’da gerçekleşen belgesel, dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali’nde yaptı. İstanbul Film Festivali’nde ve Madrid, Slovenya, İngiltere, Almanya gibi ülkelerde gösterimler yaptı. “Damat Koğuşu” filmi ile tekrar hapishane konusunu ele alan Savaşkurt, “Damat Koğuşu” ile uluslararası platformda birçok ödüle layık görüldü ve festival sürecinde bulundu. Savaşkurt’un ikinci uzun metraj filmi “Reflection” (Akis) da 16. Harlem Uluslararası Film Festivali’nden En İyi Yabancı Film Ödülü’yle döndü.