Tıbbi ve aromatik özelliği ile büyük ilgi ve beğeni toplayan aynı zamanda ekonomik değeri yüksek mucizevi bitki Lavanta, kozmetik sektörünün yanı sıra ilaç ve gıda sanayinde de oldukça fazla kullanılan lavanta suyuna dönüştürülüyor.
ÇÖPLÜĞÜN ÇİÇEK TARLASINA DÖNÜŞTÜĞÜ MUHTEŞEM GÜZELLİK
Başkan Aşkın Tören’in kalkınırken korunan şehir ilkesi doğrultusunda çalışmalarının merkezine yeşil kalkınmayı alan Altınordu Belediyesi, çevre dostu yaklaşımları ile hem ekolojiyi koruyor hem ekonomik refahı artırıcı ve gelir kaynaklarını çeşitlendirici projeler uyguluyor.
Kentin yeşili ve mavisi ile öne çıkan eşsiz doğal güzelliklerinin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması noktasında büyük hassasiyet gösteren Başkan Aşkın Tören, bölgeye, Ordu'ya ve Altınordu’ya ekoloji ile ekonomiyi buluşturan yeni bir cazibe alanı kazandırdı.
Uzun yıllar Ordu'nun vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan Altınordu Durugöl Mahallesinde bulunan 17 dönümlük arazi üzerinde Başkan Aşkın Tören’in girişimleriyle kurulan Lavanta Tarlası, ortaya çıkan görsel güzelliği ile de görenleri kendine hayran bırakıyor.
BAŞKAN TÖREN “LAVANTA BAHÇEMİZ TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRACAK”
Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir doğa, yaşanabilir bir şehir bırakmak amacıyla birçok çevre dostu uygulamayı hayata geçiren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Aslında bu uygulamalarımız ile Yeşil Ekonominin adımlarını atmış oluyoruz küçük küçük. Bir turizm kenti hedefiyle ilerleyen Ordu ve Altınordu'nun turizm çeşitliliğini artıracak lavanta tarlası, güzel görüntüsü ve kokusuyla insanlarımızı kendisine çekecek. Lavanta tarlası doğal bir stüdyo görüntüsüyle de manzara ve doğa fotoğrafçılarının yanında yerli ve yabancı ziyaretçilerin de ilgi odağı olacak. Lavanta yetiştiriciliğini gelecek yıllarda şehir merkezinde ve kırsal da yaygınlaştırmak istiyoruz. Lavanta bahçemiz görsel güzelliği yanında çevre düzenlemesi ve estetiği ile şehrimizin turizm cazibe ve çekim merkezlerinden biri olacak inşallah” dedi.