Ulak Haber
Yayınlanma: 22 Mart 2025 - 13:06
Özel çocuklar zeybek oynayarak gönülleri fethetti
Ordu Büyükşehir Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde down sendromlu çocuklar ve aileleri için renkli bir etkinlik düzenledi. Zeybek gösterileri, danslar ve müzikle dolu bu özel günde çocuklar, hem eğlendi hem de yeteneklerini sergiledi.
Ulak Haber
22 Mart 2025 - 13:06
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Farkındalık günü"> 21 mart dünya down sendromu farkındalık günü kapsamında down sendromlu çocuklar ve ailelerine yönelik anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Uğur Böceği Down Sendromlu Çocuklar ve Ailelerini Eğitim Destekleme ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, Kültür Otağı’nda büyük bir coşkuyla kutlandı.Etkinliğe katılan down sendromlu çocuklar, aileleriyle birlikte gönüllerince eğlenirken, birbirinden renkli gösterilere imza attı. Zeybek ve Halk Oyunları sergileyen çocuklar, sempatik tavırları ve enerjileriyle izleyenlerin kalbini fethetti. Müzik eşliğinde dans edip balonlarla oynayan çocuklar, etkinlik boyunca neşe dolu anlar yaşadı.Programda ayrıca çocuklar, ellerini boyayarak tuvale renkli izler bıraktı. Halaylar ve müzik eşliğinde doyasıya eğlenen katılımcılar, unutulmaz bir gün geçirdi. Etkinlik sonunda Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ailelere çeşitli hediyeler takdim edildi.Bu özel gün, down sendromlu bireylerin toplumdaki yerine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlendi. Ordu Büyükşehir Belediyesi, engelsiz bir yaşam için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.
# 21 mart dünya down sendromu farkındalık günü# Özel Çocuklar# Sevgi Dolu Bir Dünya# Engelsiz Yaşam# 21Mart# Zeybek# Halk Oyunları# Farkındalık
İlginizi Çekebilir