Dereceye giren sualtı aracın elektronik ve mekanik malzemelerinin yarışma şartlarına uygun olması tasarım aşamasında göz önünde bulundurularak performans ve maliyet açısından da en uygun olanlarının seçilmesine özen gösterildi. Aracın otonom yazılımı, görüntü ve hareket olmak üzere iki alanda incelendi. Vakumlu tüp hazne kullanımı ile elektronik akşamların su ile teması engellenmiş ve makine mühendisliği bünyemizde bulunan 3 boyutlu yazıcı ile hazırlanmış olan çıkarılabilir katmanlar üzerine yerleştirilerek gerektiğinde hızlı bir şekilde müdahale edilebilmesi sağlandı.
Mühendislik Fakültesini temsil eden Lophiiformes AUV takımında; Makine Mühendisliği Bölümünden Oktay Gün, Sezer Uzan, M. Fatih Okçu, Elektrik-Elektronik Bölümünü temsilen Hilmi F. Uysal, Hami Kara, Mehmet E. Yılmaz, Oğuzhan Uludağ, Murat Demirci ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü temsilen Betül Gölgedar, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sami Ata ve Dr. Öğr. Üyesi Kenan Tekbaş danismanliginda yer aldı. Lophiiformes AUV Takımına, Amasya’da faaliyet gösteren Zen-Tek, Silverline, GPA Kaplin, Meka Kablo ve Kahveland Amasya Şubesi ise firmalar çeşitli desteklerde bulundu.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, “Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin ve hocalarımızın başarısını kutluyor, bundan sonra katılacaklar yarışmalarda başarılarının katlanarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.