Ordu Valiliği Toplantı Salonu’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın video konferans yoluyla katıldığı toplantıda Vali Muammer Erol ile kurul üyeleri katıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı konuşmada, “Malumunuz 2024 yılını ülkemiz için birçok yönüyle milat olma özelliğini taşıyan bir yıl olarak görüyoruz. Gerek cumhuriyetimizin ikinci asrının başlangıcı olması, gerekse Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortaya koyulan ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunun gerçekleştirdiği atılımların hayata geçirilmesi bakımından büyük önem taşıyan bir süreçten geçiyoruz. Önümüzdeki durmaksızın çalışacağımız ve üreteceğimiz kesintisiz bir icraat görevi var. Bu kesintisiz dönemin başta il idarecilerimiz olmak üzere hepimize büyük sorumluluklar yüklediğini özellikle vurgulamak isterim. Toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin yerelden başladığı gerçeğinden hareketle yerelde faaliyet gösteren kurumlarımızın merkezi ve yerel koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması da önemlidir. Dünyada makro ekonomik hedefler ve göstergeler arasında önemli bir konumda bulunan istihdam alanı ülkemizde de üzerinde hassasiyetle durduğumuz konuların başında. Bu noktada politikalarımızı sizlerin desteği ve aracılığıyla sürdürmeye devam edeceğiz. Sayın Valilerimizin başkanlık ettiği bu toplantıları çok önemsiyoruz. Önümüzdeki süreç denetimlerin çok daha sık yapılacağı bir süreç olacak. Huzurlu iş kazalarının olmadığı bir çalışma hayatını inşa edelim. Sizlerin bu anlamda gösterdiği gayreti biliyorum. Birlik, beraberlik ve dayanışma ile tüm sorunları aşacağımıza inanıyorum. Toplantımız şehirlerimize ve çalışma hayatımıza hayırlar getirsin” şeklinde konuştu.
Toplantı daha sonra bir önceki toplantıda alınan kararlar ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile devam etti.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, İŞKUR ordu İl Müdürlüğünce 2024 Ocak-Mart döneminde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında Vali Muammer Erol ve kurul üyelerine bilgilendirmede bulundu.
İsa Kaymak, beceri temelli insanları işe yönlendirmeyi daha çok tercih ettiklerini söyleyerek, birçok işyerinde çalışanlar tarafından iş devamlılığının sağlanamadığını ifade etti.
Engelli ve eski hükümlü kendi işini kurma projesi ile ilgilide bilgi veren Kaymak, ”Kuruma kayıtlı en az %40 engeli bulunan engelliler ile yine Kuruma kayıtlı eski hükümlülerden kendi işyerini kurmak isteyen işsizlere (emekli, işyeri sahibi, işçi v.b. olmayan) kendi işlerini kurmaları için sağlanan desteklerdir. Engellilerde tarım ve hayvancılık projeleri için 300.000 TL, diğer projeler için 400.000 TL, eski hükümlülerde tarım ve hayvancılık projeleri için 240.000 TL, diğer projeler için 300.000 TL’ye kadar destek verilmektedir. Başvuru için son tarihimiz 7 Haziran’dır. Ocak-Mart 2024 döneminde ise, İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 16 program ve 128 katılımcının denetimi, Toplum Yararına Program kapsamında 1 program ve 50 katılımcının denetimi gerçekleştirilmiştir” dedi.
Toplantı, Yürütme Kurulu tarafından önerilen konularda kararlar alınması ile son buldu.
Ulak Haber
Yayınlanma: 25 Nisan 2024 - 17:10
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı
İl İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere oluşturulan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
Ulak Haber
25 Nisan 2024 - 17:10
İlginizi Çekebilir