Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek Biyo- İnovasyon Merkezi’ne olan ilgi her geçen gün artıyor. Ulubey ilçesine bağlı Akpınar Mahallesi’nde faaliyetlerini sürdüren Biyo- İnovasyon Merkezi, kapılarını Ordu Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerine açtı.
Birçok önemli çalışmanın yapıldığı Biyo-inovasyon merkezi, Ordu Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Öznur Ergen Akçin ve Prof. Dr. Tuğra Özbucak ile üniversite öğrencilerini ağırladı.
Öğretim üyeleri ve öğrenciler, Biyo-inovasyon merkezinde yer alan doku kültürü laboratuvarı, topraksız tarım ünitesi, distilasyon ünitesi, dikey tarım ünitesi ve ata tohumu ünitelerini gezerek, yürütülen faaliyetlerle ilgili Şube Müdürü Ethem Gözkonan’dan bilgi aldılar.
Yürütülen çalışmaların il ve bölge için çok önemli olduğu değerlendirilirken, ilerleyen süreçte öğrencilerin Biyo-inovasyon merkezinin imkanlarını nasıl değerlendirebilecekleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
BİYO-İNOVASYON MERKEZİNDE SÜRDÜRÜLEN ÇALIŞMALAR
Ana faaliyet alanı Doku Kültür Laboratuvarı olan Biyo-İnovasyon Merkezi’nde Distilasyon Ünitesi, Topraksız Tarım Ünitesi, Dikey Tarım Ünitesi, Ata Tohum Ünitesi ve Eğitim Ünitesi yer alıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Doku Kültürü Laboratuvarında, açık alanda yetiştirilmesi zor olan veya mümkün olmayan bitki türlerinin fide ve fidanlarının steril ortamda, kısa sürede çok fazla sayıda üretilmesi ve üreticilerin bu bitkilere kolay ve hızlı erişim sağlamalarını hedeflerken seri üretim ile Ordu’nun bu anlamda bir merkez haline gelmesini amaçlıyor.