Başkan Aşkın Tören’in 2 bin kişiye iş kapısı olacak dev yatırımı hızla yükseliyor.
Başkan Aşkın Tören’in istihdam yönlü projelerinden biri olan ALTINORDU TEKSTİL PARK inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Karacaömer mahallesi sınırları içerisinde Ordu-Sivas karayoluna sınır konumuyla birçok avantaja sahip Altınordu Belediyesine ait 9.700 m2 arsa üzerinde yükselen Proje iki etaptan oluşuyor. Yüzde 40 seviyelerine gelinen birinci etap 2024 yılı şubat ayı içerisinde hizmete alınacak.
YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİYE İŞ KAPISI OLACAK PROJE HIZLA YÜKSELİYOR
Her şey Başkan Aşkın Tören’in Altınordu’lulara “bu şehirde tek bir gencimiz dahi mesleksiz kalmayacak” sözü ile başladı. Başkan Tören’in belirlediği hedefler doğrultusunda harekete geçen Altınordu Belediyesi, kadınların ve gençlerin umudu haline gelen Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi ve Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezini hayata geçirdi. Yanı sıra yine 200 kişi istihdam kapasiteli tekstil atölyesini de hizmete sunan Altınordu Belediyesi bu yatırımlarını yeni bir boyuta taşıdı.
Tekstil yurdu Altınordu parolasıyla 15 Aralık 2022 tarihinde ihalesi yapılan ve 400 gün yapım süresi verilen Tekstil Park inşaatının birinci etabı 9 Şubat 2024 tarihinde tamamlanacak. Her iki etap hizmete girdiğinde yaklaşık 10.000 m2 kapalı alana sahip olacak. Başkan Aşkın Tören’in girişimleriyle Bakanlıklar ile müştereken yürütülen projenin birinci etabında 700 ile 1000 kişi, ikinci etabı tamamlandığında ise şehirde yaklaşık 2 BİN kişiye iş imkânı doğacak.
BAŞKAN TÖREN “TÜM ÇABAMIZ İŞ AŞ NEDENİYLE GÖÇ ETTİKLERİ GURBETİ ŞEHRİMİZİN VE İNSANIMIZIN KADERİ OLMAKTAN ÇIKARMAK”
Göçü artık şehrin kaderi olmaktan çıkarmak istediklerini söyleyen Başkan aşkın tören şehrin en önemli sosyal sorunlarından biri olan işsizliğin çözümü için inisiyatif aldıklarını belirtti.
Göç veren değil üretimiyle güç veren bir şehir gayesiyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Tören “Biz ilk günden itibaren Altınordu’muz için üreten ve kendine yeten bir şehir inşası gayesiyle çalışıyoruz. Bu anlamda, istihdam politikalarıyla insanımızı kendi şehrinde iş üretir hale getirerek, Altınordu’muzu bölgemizin, marka şehri haline getirmek en büyük hedeflerimizden biri. Bu hedeflerimiz doğrultusunda özellikle gençler ve kadınların işgücünün temel ve mesleki becerilerinin, işgücü piyasasının sürekli değişmekte olan ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde geliştirilmesine imkân sağlayacak politikalar belirledik ve uyguladık.
Öncelikle Ordu işgücü piyasasının talep, beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve Altınordu’nun gelecek yıllarını planlayabilmek adına Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi ve Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezi gibi istihdam altyapılarını oluşturduk” dedi.
“TEK DERDİMİZ BU ŞEHRİN ÇOCUKLARI DOĞDUKLARI TOPRAKLARDA DOYSUN VE ONURLU BAŞI DİK BİR ŞEKİLDE YAŞASINLAR”
Başkan Tören, “bu şehirde geldiğimiz günlerde slogan haline getirdiğimiz bir cümlemiz vardı: "Bu şehir artık göç veren değil üretimiyle yatırımıyla istihdamıyla ülkesine güç veren, değer katan bir şehir olacak" demiştik. İşte Tekstil Park Projemiz bu politikalarımızın bir sonucu olarak Altınordu’da yükseliyor. İki etaptan oluşan projemiz tamamlandığında yaklaşık 2 bin kişiye iş imkânı sunacağız. Tek derdimiz bu şehrin çocukları doğdukları topraklarda onurlu başı dik bir şekilde yaşasınlar.
Bu projemiz ile yeni yatırımcı ve girişimciler için Altınordu’muzu bir cazibe merkezine dönüştürmek, şehrimizin ekonomisine katkı sağlamak ve en nihayetinde orta ve uzun vadede insanımızın refahını yükseltmek en büyük hedefimiz. Ben buna üretim ve istihdam odaklı yerel kalkınma modeli diyorum. İnşallah bu süreçleri tamamladığımızda bu şehrin göç olgusunu yenebileceğimiz, hatta tersine iş gücü göçüne de çevirebileceğimiz yeni bir dönemin başlangıcına hep birlikte şahitlik edeceğiz. Bu hedefimize sadece tekstil yatırımlarıyla değil ikinci organize sanayi bölgesinin hayata geçirilmesi ve diğer üretim alanlarında ortaya koyacağımız topyekûn bir seferberlik sonunda ulaşacağımız tartışmasız bir gerçektir. Tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra sanayicimiz iş insanlarımız ve sürece katkı verecek paydaşlarımız ile iş ve güç birliği yaparak doğduğu yerde doyan onurlu bir şekilde yaşayan üreten ve kendine yeten bir şehir hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz.
İnşallah is ve aş için gurbeti bu şehrin ve insanımızın kaderi olmaktan çıkaracağız. Bunu da en büyük sosyal yönlü sorun olan işsizliğe çözümler üreterek, insanımız için doğduğu topraklarda insana yakışır iş alanları oluşturarak hep birlikte başaracağız. Projemiz şehrimize ve hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.