Ordu, Dijital Oyun Merkezi Oluyor
Turkcell'in oyun platformu markası olan Playcell'in, Türkiye'nin dijital oyun sektörüne katkı sunmak amacıyla Ordu'da başlattığı eğitim seferberliği tüm hızıyla sürüyor
Turkcell'in oyun platformu markası olan Playcell'in, Türkiye'nin dijital oyun sektörüne katkı sunmak amacıyla Ordu'da başlattığı eğitim seferberliği tüm hızıyla sürüyor.
Türkiye'nin dijital oyun sektöründeki başarılarının artması ve gençlere bu alanda istihdam fırsatı sağlaması amacıyla Ordu'da "Dijital Oyun Geliştirme Eğitimleri" gerçekleştirildi. Eğitimler kapsamında, Ordu Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğretmenlerine, Makers Türkiye uzman eğitmenleri tarafından 10 gün boyunca dijital oyun geliştirme eğitimi verildi.
HEDEF 1000 EĞİTİMCİ
Eğitimler sonunda projeye katılan ve eğitimi başarıyla tamamlayan ilk öğretmenlere yetkinlik sertifikası takdim edildi. Sertifika alan öğretmenler, tecrübe ve eğitim bilgilerini programın ikinci bölümüne katılan öğretmenlere aktarıyor. Şu ana kadar 30 öğretmenin eğitim aldığı kurstaki eğitimci sayısının haziran ayında 100’e ulaşacağı, hedefin ise 1000 eğitimci olduğu kaydedildi.
Başkan Güler, BİLSEM’de devam eden Dijital Oyun Akademisinin Faz-2 olarak adlandırılan eğitim programını ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.
“BU TAKIM ORDU’NUN GELECEĞİNİ YAZACAK”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, oyun akademisinde eğitimi yapılan dijital oyun sistemleri hakkında bilgiler aldı. Başkan Güler, burada kurs gören eğitimcilere yaptığı açıklamada, “Burada yükte hafif pahada ağır işlere ağırlık vererek sektör oluşturuyoruz. Ordu bir beyin takımı oluşturacak ve bu beyin takımı 1000 kişilik bir ekiple Türkiye’de başı çekecektir. Bizim tek gelirimiz fındık olmayacak beyin ürünleri, bilgisayar oyunları ile de dünyada da iyi bir oyuncu olacağız. Ordu bu anlamda iddialı bir ekip olacaktır. Sayılar artacak ve ağustos sonunda harikulade güzel bir ekip çıkacak diye düşünüyorum. Bu takım inşallah Ordu’nun geleceğini yazacak. Şimdiden hepinizi tebrik ediyorum. Ne gerekiyorsa onu sağlayacağız. Bundan sonraki etapta ilçelerdeki beyinleri seçip onlardan da bir takım oluşturacağız” dedi.
“ORDU, İNOVASYON VE ÜRETİM KÜLTÜRÜNÜN TÜRKİYE’DEKİ ÖNCÜLERİNDEN OLACAK”
Dünyada oyun endüstrisinin 2018 yılında bir önceki seneye göre %13,3 büyüme ile 140 milyar dolarlık ciroyu geçtiğini, mobil oyun pazarının ise yine 2018’de ilk defa dünya oyun pazarının %50’sinden fazla ciro oluşturduğuna dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler , “Akıllı telefonlarda oynanan oyunlar önceki seneye göre %29 büyüme, tabletlerden oynanan oyunlar ise önceki seneye göre %13 büyüme gösterdi. Bu sayede toplam mobil cihazlarda oynanan oyun cirosu 70 milyar dolara ulaştı. Türkiye oyun pazarında 30 milyondan fazla oyuncu aktif oyun oynarken, 2018 yılında ülkemizdeki toplam oyun pazarı geliri 878 milyon doları geçti. Gelişen oyun pazarında Türkiye’nin daha aktif rol olması için Ordu’da bir ‘Oyun Akademisi’ hayata geçirildi. Akademi kapsamında 12 yaş üzerindeki gençlere oyun geliştirme, mobil oyun geliştirme ve kodlama eğitimleri verilmesini planlıyoruz. Bu çalışma ile binlerce bireyin oyun endüstrisi alanında yer almasını hedefliyoruz. Bu eğitimlerle bireylerin kendi tasarladıkları oyunları üretmeleri ve nitelikli oyun geliştirici bireylerin uluslararası oyun arenasında istihdam edilmeleri sağlanacak. Bu eğitimler sayesinde Ordu’nun da inovasyon ve üretim kültürünün Türkiye’deki öncülerinden olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.