Ordu'da kardan heykel sanatı
Ordu'nun Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden ve Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mine Değirmenci Aydın, bölgede etkili olan kar yağışını fırsata çevirerek çocukları için kardan heykel yaptı.
Bölge de üç gündür devam eden kar yağışıyla beyaza bürünen Karadeniz illerinden Ordu'da, sanatın soğuk havayla buluşması ilginç görüntüler ortaya çıkardı.Doç. Dr. Mine Değirmenci Aydın'ın çocukları İçin yaptığı heykel ilgi odağı oldu
Altınordu Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden Doç. Dr. Aydın, evinin önünde çocuklarını eğlendirmek amacıyla kardan bir heykel yaptı. Heykel, mahalle sakinleri ve sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük beğeni topladı. Heykeli görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, birçok kişi heykelin fotoğraflarını çekerek sosyal medyada paylaştı. Paylaşımlar kısa sürede ilgi odağı haline geldi.
Doç. Dr. Mine Değirmenci Aydın'ın kardan yaptığı heykel, sanatın her koşulda hayatın bir parçası olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Heykel, özellikle çocuklar için eğlenceli bir aktivite olurken, bölge halkı ve sanatseverler için de ilham verici bir çalışma oldu.
Kar yağışının devam ettiği Ordu'da, Doç. Dr. Aydın'ın bu yaratıcı çalışması, soğuk kış günlerine renk kattı. Sosyal medyada paylaşılan heykel görselleri, sanatın doğayla buluşmasının ne kadar etkileyici olabileceğini bir kez daha hatırlattı.