ONUR ÇETİNCEVİZ: ATATÜRK'ÜN BELİRTTİĞİ GİBİ "GÖREVİNİ EN İYİ YAPAN VATANINI EN ÇOK SEVENDİR"

TAKİP ET

Ordu Üniversitesi ile Onur Taahhüt Taşımacılık ve Tic

Ordu Üniversitesi ile Onur Taahhüt Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti. firma sahipleri Onur Çetinceviz ve İhsan Çetinceviz arasında 2015 yılında imzalanan protokol çerçevesinde yapımına başlanılan Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi ve Düriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezi dün açıldı.


Yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alana sahip olan kütüphane binasında 182 metrekare güncel süreli yayınlar salonunu, 350 metrekare dijital kütüphane salonu, 120 metrekare yazma eserler bölümü, 765 metrekare konulu kitap salonu ve 250 metrekare açık kafeterya salonu bulunuyor.


Yeni nesilleri sosyal, bedensel ve bilişsel gelişimlerine yardımcı olarak ülkemizin yarınlarına hazırlamayı hedefleyen Düriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezi toplamda 2 bin 350 metrekare alana sahip olan zemin ve birinci katta toplamda 6 adet sınıfın bulunduğu, grup çalışma odaları ile sosyal bir eğitim modelini uygulamaya koyacak.


Ordu Üniversitesi Emin Çetinceviz Merkezi Kütüphanesi ve Düriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezinin açılışı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın teşrifleriyle gerçekleşti.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından hazırlanan müzik dinletisi gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Onur Group Yönetim Kurulu Başkanı Onur Çetinceviz, bu günün aileleri için çok özel ve anlamlı olduğunu belirterek anneleri Duriye Çetinceviz ve babaları Emin Çeticeviz’in isimlerinin yaşayacağı Duriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezi ile Emin Çetinceviz Kütüphanesinin memleketlerine kazandırılmasından sonsuz mutluluk duyduklarını vurguladı. Annelerinin tüm çocuklara olan sevgisinden ve babalarının ise eğitimli nitelikli gençlere önem atfetmesinden bahseden Çetinceviz, çocukların kimlik oluşumunun okul öncesi yaşlarda başladığını belirterek okul öncesi eğitim merkezlerinin yeni nesillerin gelişiminde önemli görevler üstlendiğinin altını çizdi. Kütüphanelerin ise dijital mecralardan daha güvenilir bilgiler sunmasından dolayı bilim insanlarının ve öğrencilerin en önemli başvuru mekanları olduğunu ifade eden Çetinceviz, “Bu mekanların fikri, vicdanı ve irfanı hür nesillerin yetişmesinde büyük rol üstlenecektir. Bu nesiller de ülkemiz için önemli görevler üstlenecektir. Ulu Önder Mustafa Kemal’in de belirttiği gibi görevini en iyi yapan vatanını en çok sevendir.” şeklinde konuştu.Cumhuriyet Yerleşkesinde gerçekleştirilen açılış törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun,  TOBB Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, eski Orman Bakanı Ersin Taranoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Engin Yıldırım, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Nuri Necipoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Üniversitemiz Dekanları, Onur Group Yönetim Kurulu Başkanı Onur Çetinceviz, Onur Group Yönetim Kurulu Başkan Yrd. İhsan Çetinceviz, Emt Erimtan Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Erimtan, Emt Erimtan Müşavirlik Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Rençber, Gama Holding Yönetim Kurulu Üyesi Engin İnanç, Bayburt Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk,  Bayburt Group Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şentürk, Eski THY Yönetim Kurulu Üyesi Alaaddin Kuday, Sayıştay (Eski) 2.Daire Başkanı Burhan Tokcan, Vakıflar Eski Genel Müdürü ve Kızılay Eski Genel Başkan Vekili Fadıl Ünver, Üniversitemiz personeli ve davetliler katıldı.


Açılış törenindeki konuşmasında Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “ 2006 yılında 4400 öğrenci, 118 akademisyen, 110 idari personeli ile eğitim seferberliğine başlayan Üniversitemiz,  bugün 750 akademik, 348 idari personeli, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında sayısı 23 bine ulaşan ve süreç içerisinde mezun ettiği binlerce öğrencisi ile belirlediği hedeflerine hızla ilerlemektedir. Türkiye’nin 21. yüzyıl için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmasında bütün kurum ve kuruluşlar önemli rol oynayacaktır. Gerek belirlenen hedeflere ulaşabilmede gerekse ülkemizin küresel güç olma hedefinde bilimsel araştırma faaliyetlerinin yanı sıra nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Türkiye’nin stratejik hedeflerine ulaşabilmesinin, üniversitelerin performansı ve beşeri sermayenin geliştirilmesi ile yakından alakalı olduğunu bilmekteyiz. Ordu Üniversitesi yönetimi olarak bizler de bu bağlamda hedeflerimizi; eğitim kalitesini her geçen gün bir adım ileriye taşıyarak yükseltmek, nitelikli bilimsel araştırma yaparak ulusal ve uluslararası çapta projeler yürütmek, her alanda bilim insanlarının yetiştirilmesini sağlamak, ulusal ve uluslararası alanda daima söz sahibi olmak, üniversite-sanayi-şehir işbirliğini geliştirilmesine öncülük etmek şeklinde belirlemiş bulunmaktayız.” dedi.


Ordu Üniversitesinin hedefleriyle uyumlu olarak öğretim üyelerinin bilimsel faaliyetlerini teşvik ettiğini belirten Rektör Yarılgaç, saygın uluslararası indekslerde yayımlanan bilimsel eser ve atıf sayılarının daha da artması yönünde çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti. Yarılgaç, “Üniversitemize Çetinceviz ailesinin katkılarıyla kazandırılan Düriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezi hizmet binasının çocuklarımızın yani yarınlarımızın sosyal, bedensel, bilişsel alanlarda gelişimlerine yardımcı olmak ve çocukları ilköğretime hazırlamak amacıyla şehrimizin, aslında insanlığın hizmetine sunulacaktır. Yine Üniversitemize Çetinceviz ailesinin katkılarıyla kazandırılan Emin Çetinceviz Merkezi Kütüphane hizmet binası, geleneksel kütüphanelerden farklı olarak son derece modern ve her türlü teknolojik imkânı içerisinde barındırmasının yanı sıra teknik özellikleri ve görselliği ile akademisyen ve öğrencilerimizin kütüphaneyi daha sık kullanmasına yönelik tasarlanmıştır. Her türlü mimari detayın düşünüldüğü bu kütüphane, Üniversitemizin birikimini ve entelektüel yapısını en iyi şekilde yansıtacaktır.” şeklinde konuştu.


Yarılgaç, “Üniversitemize yapılan her katkı bizim için çok değerli. Bu nokta da çalışanlarımız ve öğrencilerimiz için son derece önemli olan Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin yapımlarını üstlenerek örnek bir davranış sergileyen Çetinceviz ailesine, Onur ve İhsan Çetinceviz kardeşlere bu anlamlı destekleri için kurumum adına sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Yapılan bu hizmetleri onurla taşıyacağız. Varlığını yüzlerce yıl devam ettirecek olan Ordu Üniversitesinin bu güzide birimlerinde Çetinceviz ailesinin ismi de kuşkusuz nesiller boyu yaşayacaktır.” dedi.



Alışılmışın dışında, çağın teknolojik özelliklerini içerisinde barındıran ve son derece modern iki eğitim merkezinin gerek memleketimize gerekse de ülkemize kazandırılmasının mutluluğunu paylaştığını belirten Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu eserlerin üniversitemiz başta olmak üzere Ordu’ya ve bölgesine büyük katkılar sunacağını belirterek “Ailelerinin isminin hayırla yad edileceği bu iki önemli eseri ortaya koyan Çetinceviz Ailesine ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Ordu Valisi Seddar Yavuz, “ Bugün bizim medeniyetimizin temeli olan eğitim; okumak, bilmek ve irfanı sağlayan iki tane eğitim kurumunu açacağız. İslam dünyasının içinde bulunduğu fetreti, kan ve gözyaşını en iyi tarif edecek şey bilimden, eğitimden, okumaktan uzak kalmamız ve dünyadaki rekabette geri kalmamızdır. Bu rekabette eğitim, esasında ulusların dünyadaki yerini belirliyor. Dolayısıyla eğitim sadece eğitim kurumlarından ibaret değildir. Bugün yaşadığımız durum da bunun özetidir. Ordu’da Çetinceviz ailesinin yapmış olduğu bu faaliyeti bir başlangıç olarak görmekteyim ve Ordu’nun yetiştirmiş olduğu çok sayıda iş adamının kendi memleketine dönüp bu memlekette daha neler yapabiliriz için iyi bir örnek teşkil edebileceğini düşünüyorum. Bu vesile ile hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hepsini kutluyorum. İnanıyorum ki bu şehir önümüzdeki 5 yıl içerisinde Karadeniz Bölgesi’nde yıldızı parlayan bir şehir haline gelecektir, bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Burada geçmiş dönemde görev yapmış bakanlarımıza, milletvekillerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emin Çetinceviz Merkezi Kütüphanesi ve Düriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezinin hayırlı olmasını diliyorum.”şeklinde konuştu.


Geçmişten bugüne eğitimde gerçekleştirilen yeniliklerden bahseden ve eğitim yatırımları hakkında bilgiler veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Bu güzel günde Çetinceviz ailesinin mutluluğuna hem şahitlik hem de ortak olduğunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ordu Üniversitesine kazandırılan Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanasi ve Düriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezinin hayırlı olmasını diliyorum. Bir insanın kendi memleketine yönelik en iyi ve değeri gün geçtikçe artan yatırım, eğitim yatırımıdır. Eğitimden daha güzel ve önemli bir yatırım söz konusu değildir. Eğitim insana dair yapılacak yatırımların en kıymetlisidir. Kaliteli eğitimle ülkemizi inşa edebilir; insanlarımızı hayata hazır, sağlıklı, üretken ve mutlu bireyler olarak yetiştirebiliriz. Kütüphanelerde okullar kadar eğitim kalitesini belirleyen bir unsur olarak görülmelidir. Eğitim sürecinde özellikle yükseköğretimde bir üniversiteyi diğer üniversitelerden bir adım öne çıkaran unsur, nitelikli bir kütüphaneye sahip olmasıdır. Son derece çağdaş ve böyle modern bir kütüphaneyi Üniversitemize kazandıran Çetinceviz ailesine bir kez daha teşekkür ederim. Bir eğitim kurumuna yapılacak en iyi hizmet, mevcut kuruma bir kütüphane kazandırmaktır. Zengin bir kütüphaneye sahip olan eğitim kurumlarının bir eksiği kalmamış demektir. Hizmete açılan yani topluma kazandırılan kütüphanelerde kitapları kitap dostlarını buluşturarak okuma oranını artırmak da bu vesileyle mümkün olacaktır. Ülkemizde eğitim kalitesi, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve kütüphanelerle daha da üst seviyelere çıkacaktır. Bu vesile tekrar bu iki önemli hizmet binasını Ordu’ya Ordu Üniversitesine kazandıran Çetinceviz ailesine teşekkür ediyorum.” dedi.


Açılış konuşmalarının sonrasında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Onur Çetinceviz’e, Ordu Valisi Seddar Yavuz İhsan Çetinceviz’e hediyelerini takdim etti. Emin Çetinceviz Merkezi Kütüphanesi ve Düriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezinin açılış kurdelasının kesilmesinin ardından Üniversitemize kazandırılan Merkezi Kütüphane ve Okul Öncesi Eğitim Merkezi binaları gezildi.