Başkan Güler: "yol ve su yatırımında 50 yılın rekorunu kırdık"
'4.5 yıldır çok yoğun bir tempo ile yol ve su sorununu çözmek için çalışıyoruz. yol ve su meselesinde 50 yılın rekorunu kırdık. 772 mahallenin, 272 köyün suyu yoktu. yaptığımız çalışmalarla şu an 240'ını suya kavuşturduk, 32 köyümüzde su sorunu kaldı, onları da toparlayacağız'
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü programında 19 ilçedeki muhtarlarla bir araya geldi.
“ORDU’YU KENDİ KENDİNE YETEN ÖRNEK BİR İL YAPMAK İSTİYORUZ”
srail’in Gazze Şeridi’ndeki sivillere yönelik saldırıları sonrası Türkiye’de ilan edilen 3 günlük yas nedeniyle ertelenen 19 Ekim Muhtarlar Buluşması gerçekleştirildi.
Ordu Valisi Muammer Erol ile protokol üyeleri ve 19 ilçenin muhtarlarının katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda Filistin’de yaşanan katliamda hayatını kaybeden ve vefat eden muhtarlar için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.
“BÜTÇENİN YÜZDE 90’I YOL VE SUYA HARCANIYOR”
Ordu ilinde görev yapan bayan muhtarlara çiçek takdim edilen programda bir konuşma yapan Başkan Güler, yatırım bütçelerinin yüzde 90’ının yola ve suya harcadıklarına dikkat çekti.
4.5 yıldır çok yoğun bir tempo ile yol ve su sorununu çözmek için çalıştıklarını kaydeden Başkan Güler, “Yol ve su meselesinde 50 yılın rekorunu kırdık. 772 mahallenin, 272 köyün suyu yoktu. Yaptığımız çalışmalarla şu an 240’ını suya kavuşturduk, 32 köyümüzde su sorunu kaldı, onları da toparlayacağız. Ordu’yu kendi kendine yeten örnek bir il yapmak istiyoruz” dedi.
“772 MAHALLEMİZİ GELECEĞE HAZIRLAMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”
Ordu’yu 19 ilçenin 772 mahallesi ile birlikte geleceğe hazırlamanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Başkan Güler konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu çalışmaları yaparken üzerinde durduğumuz şey kardeşlik hukukuyla birlikte fırsat eşitliğini sizlere sağlamayı amaçlıyoruz. 772 mahallemizi geleceğe, ikinci yüzyıla nasıl hazırlarız bunun gayreti içerisindeyiz. Burada neler üretebilir, neler satabiliriz bunların üzerinde durmamız gerekiyor. 2 yıl içerisinde zenginliğimizi ikiye katlayabiliriz. Burada 50 yılın tecrübesiyle konuşuyorum. 50 yıldır ben bu şehre, bu ülkeye, 81 ile hizmet verdim. Biz bu işe dün başlamadık. Eksiklerinizi biliyoruz. 2-2,5 yıl içerisinde hiçbir yerde yol sorunu kalmayacak inşallah. Onun için bizim sizden beklediğimiz; kalkınmaya siz nasıl destek olabilirsiniz, şirketlerimiz vasıtasıyla da buna yardımcı olalım istiyoruz. Pastayı büyütelim. Çekişme kültüründen kardeşlik ve uzlaşma kültürüne geçelim”