115 yıllık konak geleceğe taşınıyor

TAKİP ET

Osmanlı'dan kalma sivil mimari örneği asırlık Çamaş Cevat Bey Konağı restore edilecek

Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi eserleri restore ederek geleceğe kazandırma çalışmalarını sürdürüyor. İl genelinde birçok tarihi cami, çeşme, anıt gibi birçok eseri restore ederek geleceğe kazandıran Büyükşehir Belediyesi, tarihi ev ve konakları da aslına uygun restore ediyor.

Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi Çamaş ilçesinde bulunan tarihi Cevat Bey Konağı’nı da koruma altına aldı. Osmanlı Dönemi’nden kalma sivil mimari örneği olarak göz dolduran Cevat Bey konağı da yapılacak restorasyon çalışmasının ardından geleceğe taşınan tarihi yapıların arasında yer alarak Ordu turizmine katkı sunacak.

ESKİ ANADOLU KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN TESCİLLİ BİR KÜLTÜR VARLIĞI

Edirli Mahallesi sınırlarında bulunan ve 1909 yılında Çamaş Ailesi'nden Osman Ağa tarafından kestane ağacı ve taştan yaptırılmış, genişçe bir bahçe içerisinde fırın ve müştemilatın da yer aldığı 18 odalı konak, yapılacak çalışmayla Ordu turizmine kazandırılacak.

Mülkiyeti Ordu Büyükşehir Belediyesine ait, kültürel değişikliğe uğramamış Eski Anadolu kültürünü yansıtan tescilli bir kültür varlığı olan asırlık konak, proje ihalesi ardından tarihi dokusuna zarar verilmeden yıllarca işlevselliğini sürdürecek şekilde yenilenecek.

UYGULAMA PROJESİ ONAYLANDI

Büyükşehir Belediyesinin restorasyon çalışması ile özgün şeklini daha iyi yansıtacak olan konak, daha güzel ve ferah ortamda ziyaretçilerini ağırlayacak. Restorasyon Uygulama Projesi Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunda onaylanan Cevat Bey Konağı’nda çalışmalar, ihale süreci ardından yakın zamanda başlayacak.

çamaş cevat bey konağı hikayesi